Mellostjärnan bygger sin dröm i Skelleftehamn

Hon har medverkat i ­Melodifestivalen två gånger om och turnerat tillsammans med den svenska musikeliten flera somrar i rad.
Men ingen utmaning har legat henne varmare hjärtat än den hon står inför nu.
Skellefteåguiden tar rygg på Mimi Werner inför ­öppnandet av vad som ska bli stans personligaste dansstudio.

28 april, 2020. Senast uppdaterat 09:47

Blyg, ensam och höll sig för sig själv. Mimi Werner beskriver en person långt ifrån den hon är i dag; en liten flicka som växte upp i småstaden Kinna, som hade svårt med kompisar och som än i dag kan påminnas om hur hon från köksfönstret såg den jämngamla grannflickan fira sin födelsedag med alla från klassen utom henne. Smärtsamma minnen som kunde ha format ­henne till någon helt annan, om det inte hade varit för dansen.
– Jag är uppvuxen i en musikerfamilj och sång och dans har alltid varit en naturlig del av mitt liv. Som liten hade jag svårt att hitta mitt ­sammanhang, men när jag som treåring fann dansen hittade jag också mig själv. Man kan säga att den räddade mitt liv, säger Mimi Werner eftertänksamt och fortsätter:
– I början stod jag längst bak i salen, men ju bättre jag blev desto mer tog jag för mig. Det var via dansen jag byggde upp mig själv.

Det var på Mariannes Dansstudio i Kinna jag lärde mig grunderna. Som en homage till Marianne kommer mitt nya projekt att heta Mimis Dansstudio.

Efter att ha uppträtt i Melo­difestivalen två gånger om – 2016 slutade hon på femte plats med ­bidraget ”Ain’t no good” och 2018 gick hon till andra chansen med låten ”Songburning” – och ett kringresande liv som ­artist fann hon slutligen sin fasta punkt. Sedan två år tillbaka har hon sin bas i Skelleftehamn tillsammans med kärleken Brolle Junior. Gården, som paret kallar ”Ranchen”, är starkt westerninfluerad och här har de sedan några månader tillbaka också var sin islandshäst. På hästryggen rider de ibland till butikslokalen på Södra Hamn­gatan som de öppnade för ett drygt år sedan. I samma lokal är det nu tänkt att Mimi Werner ska förverkliga sin livslånga dröm.
– Det var på Mariannes Dansstudio i Kinna jag lärde mig grunderna. Som en homage
till Marianne kommer mitt nya projekt att heta Mimis Dansstudio, säger Mimi och ­fortsätter:
– I vanliga fall brukar vi turnera hela somrarna men på grund av världsläget är det mesta ­inställt, så då passade det bra att dra igång detta nu. Det känns helt fantastiskt att det äntligen blir av.

Hur stor blir dansstudion och hur kommer den att se ut?
– Lokalen är på 140 kvadratmeter, så det kommer att finnas utrymme för mycket. Mer vill jag inte berätta. Jag vill att det ska finnas en nyfikenhet fram till att vi öppnar i höst, strax efter att skolan börjat om.

Hur många elever kommer du att kunna ta emot?
– Jag siktar på 15 elever per grupp. Hur många grupper det blir beror på hur många dans­lärare jag får tag i. Jag har en del krokar ute och det märks att snacket i stan redan börjat gå. Det är många föräldrar som hört sig för
och bokat plats till deras barn, vilket är ­
jättekul.

Till vilka riktar sig Mimis Dansstudio?
– Till alla! Det är jätteviktigt att alla får vara med, oavsett bakgrund, utseende och personlighet. Precis alla är välkomna till mig, säger Mimi Werner med eftertryck.

Om du vill anmäla ditt ­intresse – eller ditt barns intresse till att komma och dansa hos Mimi i höst – skriv då till anmalan@mimisdansstudio.se.

 

JON LUNDSTRÖM
jon@skellefteliv.se

28 april, 2020. Senast uppdaterat 09:47

Åter tillbaka i släktens ägo

Skellefteföretaget Jäders Värme & Sanitet är åter tillbaka i släktens ägo.
Skellefteåguiden kan avslöja att Robert Jäder, vars farfar Bo grundade företaget, förvärvat bolaget av Petter Mikaelssons No Plan B.
– Som 10-åring sorterade man rördelar och under åren har jag jobbat både som rörmokare, räknat på jobb och varit i butiken. Det känns jättekul att vara tillbaka, säger Robert Jäder.

17 mars, 2020. Senast uppdaterat 13:39

Jäders Värme & Sanitet är ett av Skellefteås äldsta företag inom VVS-branschen med 17 anställda och en Comfort-butik.
Bolagets specialitet är allt inom VVS – badrumsrenoveringar, service, värmepumpar och entreprenad, både för företag och privatpersoner.
Efter att No Plan B förvärvade bolaget av bröderna Anders, Ulf och Mikael Jäder 2017 kan nu Skellefteåguiden avslöja att företaget åter är tillbaka i familjens ägo.
Affären blev klar idag.
– Det känns jättekul att vara tillbaka. Det är ett bra gäng och de flesta har jag jobbat med tidigare, säger Robert Jäder.

Vi ser utvecklingsmöjlighet både på installationssidan och i butiken.

Robert, som så sent som ifjol sålde Hemavans Fjällcenter, är naturligtvis glad över att företaget är åter i familjens ägo.
– Väldigt många anställda har jobbat här länge på grund av den familjära känslan och den vill vi behålla.
Robert, som är utbildad rörmokare, berättar att han har stora planer både för installationssidan som den 500 kvadratmeter stora butiken belägen på Brogatan 29 i centrala Skellefteå.
– Vi ser utvecklingsmöjlighet både på installationssidan och i butiken. Våra kunder har varit främst privatpersoner och byggfirmor, små till medelstora jobb, och där vill vi vara fortsatt starka.

17 mars, 2020. Senast uppdaterat 13:39

Lördagsöppet hos Norrmaskiner hela februari

22 och 29 februari är det extra helgöppet mellan kl. 10-14 i Orrliden, med bland annat fyndpriser på fabriksnya och demoskotrar från Arctic Cat och traktorer från John Deere.

21 februari, 2020. Senast uppdaterat 12:41

Skoter:

 • Arctic Cat Alpha One nu. 139 900:-
 • Arctic Cat Pantera 3000 nu. 64 900:-
  (bägge skotrarna finns i begränsat antal, först till kvarn).

Det finns även ett antal hyrskotrar från Arctic Cat Rental, samt ett stort antal begagnade skotrar till riktiga fyndpriser.

Traktorer:

 • John Deere 5050E med Ålö Quicke X25 laqstare fr. 359 000:-/ex moms.

Gator:

 • John Deere XUV 560E fr. 99 000:-/ex moms.
 • John Deere XUV 590M fr. 139 000:-/ex moms.
 • John Deere XUV 865M fr. 239 000:-/ex moms

Plog:

 • Sami – VB 280 – 80 fr. 99 000:-/ex moms.

Snöslunga:

 • LP 225 nu. 24 900:-/ex moms (begränsat antal, först till kvarn)

Sandspridare:

 • SL2000 nu. 28 500:-/ex moms.

 

21 februari, 2020. Senast uppdaterat 12:41