Åter tillbaka i släktens ägo

Skellefteföretaget Jäders Värme & Sanitet är åter tillbaka i släktens ägo.
Skellefteåguiden kan avslöja att Robert Jäder, vars farfar Bo grundade företaget, förvärvat bolaget av Petter Mikaelssons No Plan B.
– Som 10-åring sorterade man rördelar och under åren har jag jobbat både som rörmokare, räknat på jobb och varit i butiken. Det känns jättekul att vara tillbaka, säger Robert Jäder.

17 mars, 2020. Senast uppdaterat 13:39

Jäders Värme & Sanitet är ett av Skellefteås äldsta företag inom VVS-branschen med 17 anställda och en Comfort-butik.
Bolagets specialitet är allt inom VVS – badrumsrenoveringar, service, värmepumpar och entreprenad, både för företag och privatpersoner.
Efter att No Plan B förvärvade bolaget av bröderna Anders, Ulf och Mikael Jäder 2017 kan nu Skellefteåguiden avslöja att företaget åter är tillbaka i familjens ägo.
Affären blev klar idag.
– Det känns jättekul att vara tillbaka. Det är ett bra gäng och de flesta har jag jobbat med tidigare, säger Robert Jäder.

Vi ser utvecklingsmöjlighet både på installationssidan och i butiken.

Robert, som så sent som ifjol sålde Hemavans Fjällcenter, är naturligtvis glad över att företaget är åter i familjens ägo.
– Väldigt många anställda har jobbat här länge på grund av den familjära känslan och den vill vi behålla.
Robert, som är utbildad rörmokare, berättar att han har stora planer både för installationssidan som den 500 kvadratmeter stora butiken belägen på Brogatan 29 i centrala Skellefteå.
– Vi ser utvecklingsmöjlighet både på installationssidan och i butiken. Våra kunder har varit främst privatpersoner och byggfirmor, små till medelstora jobb, och där vill vi vara fortsatt starka.

17 mars, 2020. Senast uppdaterat 13:39

Lördagsöppet hos Norrmaskiner hela februari

22 och 29 februari är det extra helgöppet mellan kl. 10-14 i Orrliden, med bland annat fyndpriser på fabriksnya och demoskotrar från Arctic Cat och traktorer från John Deere.

21 februari, 2020. Senast uppdaterat 12:41

Skoter:

 • Arctic Cat Alpha One nu. 139 900:-
 • Arctic Cat Pantera 3000 nu. 64 900:-
  (bägge skotrarna finns i begränsat antal, först till kvarn).

Det finns även ett antal hyrskotrar från Arctic Cat Rental, samt ett stort antal begagnade skotrar till riktiga fyndpriser.

Traktorer:

 • John Deere 5050E med Ålö Quicke X25 laqstare fr. 359 000:-/ex moms.

Gator:

 • John Deere XUV 560E fr. 99 000:-/ex moms.
 • John Deere XUV 590M fr. 139 000:-/ex moms.
 • John Deere XUV 865M fr. 239 000:-/ex moms

Plog:

 • Sami – VB 280 – 80 fr. 99 000:-/ex moms.

Snöslunga:

 • LP 225 nu. 24 900:-/ex moms (begränsat antal, först till kvarn)

Sandspridare:

 • SL2000 nu. 28 500:-/ex moms.

 

21 februari, 2020. Senast uppdaterat 12:41

Här byggs en ny padelhall

Det finns långtgående planer på en ny stor padelhall i Skellefteå.
Nu kan Skellefteåguiden avslöja att den nya hallen ­kommer att byggas på den södra sidan av stan och innehålla minst sex banor, omklädningsrum, bastu och lounge.
– Vi upplever en rejäl padelboom i Skellefteå, säger Mats Danson, PDL Center.

14 februari, 2020. Senast uppdaterat 11:37

Padel, som enklast kan beskrivas som en blandning mellan tennis och squash, är en av de snabbast växande sporterna i världen.
I Sverige – och kanske framförallt Skellefteå – har sporten tagit fäste rejält.
Med tolv herr-, tre dam-, tre mixedserier och närmare 2 500 utövare har Skellefteå vuxit till Norrlands absoluta padelmecka. Siffror som inte ens grannstäderna Umeå eller Luleå, med större befolkningsunderlag, kan mäta sig med.
– Att det blivit så populärt tror jag beror på att det passar alla; oavsett ålder eller om du varit aktiv tidigare. Det går snabbt att lära sig grunderna för att få till ett spel samtidigt som det alltid finns något du kan träna extra på för att nå fulländning, säger Mats Danson.
På grund av det stora intresset har PDL Center på Vitberget i Skellefteå varit trångbodda ett längre tag. Nu kan Skellefteåguiden avslöja att PDL Group, med tidigare tennisproffset Jonas Björkman och melodifestivalstjärnan Måns Zelmerlöw i spetsen, har tagit beslut om uppförande av en ny, ännu större hall.

Det finns i dagsläget två olika alternativ till placering, men klart är att byggnaden ska placeras på den södra sidan av stan, intill E4:an.
Hallen kommer att innehålla minst sex ­padelbanor med självbetjäning. Dessutom uppförs omklädningsrum, bastu och lounge. Förutom detta är förhoppningen att man, som i hallen på Vitberget, kan erbjuda mat från Råvara.
– Vi har just nu två spår att gå efter och båda har sina fördelar. Det kommer att bli jättebra oavsett vilket vi väljer, säger Mats Danson.

Den 15 oktober 2018 öppnade PDL Group sin tionde hall på Mossgatan 32 i Skellefteå. Drygt 1 år senare finns verksamheten på ytterligare fyra orter, från Skellefteå i norr till Zürich i Schweiz. Och inom kort kommer det alltså att finnas två hallar i stan.

14 februari, 2020. Senast uppdaterat 11:37